Eenhoorns bestaan

Vluchten deed ze nooit. Zelfs niet als er de kans toe was. Een open deur. Een hand die uitgestoken werd, talloze waarschuwingen. Ze negeerde het allemaal en bleef zitten waar ze zat. Want daar zat ze lekker, haar plekje.

In een bubbel die onaantastbaar was verbleef ze uren zonder ook maar een beetje te verschuiven. En als haar ogen dicht vielen, werd ze meegenomen naar een wereld waar alles mogelijk was. Daar zou je zelfs roze eenhoorns tegen kunnen komen of een ijsbeer met een halo rond zijn hoofd. Het meisje dacht dat je wel gek moest zijn om dat in te ruilen, voor de echte wereld waar alles objectief was en niemand zich meer leek te verwonderen.

Droge rauwe kost van de realiteit, ze verafschuwde het. Maar eenhoorns zijn niet echt en halo´s zie je niet. Haar wereld waar zij zo hard in gelooft, is niet echt. Dat weet ze, maar ze is eigenwijs. Eigenwijs, zoals zij en opa hadden afgesproken te zijn wanneer hij haar ondersteboven aan haar enkels vasthield. Dat was pas realiteit. En haar beste vriend.

Haar voeten bewegen zachtjes over de grond en nemen plaats voor een deur. Ze wachten totdat deze geopend wordt en stappen over de drempel. Blote voetjes schuifelen naar buiten en voelen de harde, koude ondergrond. Een plens van koud water stroomt over haar heen wanneer er een auto voorbij raast. Handen in de lucht, tierend, razend. Boos op alles om haar heen. De echte wereld is niets voor haar. Waar zijn die verdomde eenhoorns!

Een adem. In haar nek. Een vertrouwd iets, maar dit heeft ze zo lang niet gevoeld, dat het meisje schrikt. Ze draait zich om en er staat niemand. Een briesje tilt het meisje op van de grond en laat haar zweven boven de huizen van de stad. Ogen gesloten. Alles gaat onder haar door.

Witte haartjes kietelen tegen haar voet en haar knieen omsluiten gewennig de rug. Zonder haar ogen open te doen verschijnt er een glimlach. Ze pakt de manen vast en laat haar meevoeren. Niets te veel, precies waar zij hoort. Boven de realiteit. Boven alles.

Advertisements

2 thoughts on “Eenhoorns bestaan

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s