Vervangende woorden

imagesIets om te delen, zo met z’n tweeën. Een beetje ying en een beetje yang. Een feestje alleen voor ons, en waarvan niemand aan een kaartje komen kan. Woorden dwalen door elkaar, doen niet hun best om thuis te komen. Het geeft zoveel meer spanning om ze even te laten zijn. Ze te laten dralen en met elkaar te spelen, tot we toe zijn aan de laatste fles wijn. En wanneer de donder blijkt, zullen we dansen. We laten wit en zwart elkaars tegenpolen zijn. De opgeheven hoofden zullen zich verplaatsen en voor eventjes opgaan in een eigen refrein.

Vervangende woorden voor als jij de juiste niet kan vinden. Met dezelfde intentie gebracht, of misschien nog met meer. Een muur om te klagen, die nimmer zal vallen. Vertoont het wat barsten, laat het dan even met rust. Met schouders die zullen dragen, als het jou even niet lukt. Een onderdrukte drang om te omschrijven, gelukkig, want het gevoel zelf vertaalt het het mooist. De tijd gaat heen waar niemand meer bij kan. Het slijt, evenals de miljoenen wattenschijfjes en versleten accu’s. ‘Wat als’ verdwijnt in het gewis. Niemand probeert de tijd te stoppen, omdat wat er misschien komen gaat net zo spannend is.

Het zijn de dromen die wij zullen delen. Zelfs nog tot ’s avonds laat en met een plukje grijs haar. Dan praten we over alles wat we hebben afgestreept op ons lijstje, en wat ons nog laat lachen ’t komende jaar. Wat niet onthouden mag worden, vergeten we gelijk. Of lachen we weg met een glaasje erbij. Met gemakkelijkheid gaan we door ’t leven, ook als het eigenlijk deze naam niet heeft. We zullen spreken met onze gedachten en al antwoorden voordat iemand wat zei.

Advertisements

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s