Studentenhap: Zoete aardappel met tzaziki

Yes, het is weer zaterdag! Begin van het weekend en de dag om weer een lekker recept aan jullie voor te schotelen. Vandaag een recept wat mijn lieve vriendin Farah mij heeft geleerd te maken. Farah is sowieso een keukenprinses en iedere keer dat we samen eten, maakt ze weer de lekkerste dingen. Ik was zo onder de indruk van dit lekkere hapje, terwijl het zo ontzettend simpel is. Een zoete aardappel is wat duurder dan een normale aardappel, maar over het algemeen zeker geen duur recept.
DSCN1147

DSCN1142 kopie

Ingrediënten per 1 persoon gemeten:

– Zoete aardappel (ong. de grootte van drie gewone aardappels)
– Gehakt (ongeveer 200 gram)
– Geraspte kaas
– Sla (ijsberg, veldsla of gemengde)
– Tomaat
– Sladressing (ik heb gekozen voor honing/mosterd)
– Komkommer
– Tzatzikisausje (bij voorkeur de goedkoopste van de Jumbo)
– Cayennepeper
– Kaneel
– Knoflook
– Scheutje melk
– Klein beetje bakboter

Stap 1:
Schil de zoete aardappel en kook dit met een knoflookteentje in de pan. Als ze lekker zacht zijn en je ze makkelijk door kan prikken met een vork, zijn ze goed. Prak de aardappel in een pan en doe hier wat melk bij. Prak het net zolang totdat er helemaal geen klontjes meer in zitten en voeg dan wat cayennepeper toe. Iets meer dan een snufje. Tegelijkertijd kan je het gehakt even braden tot dit gaar is. Vergeet hier niet zout, peper en wat kaneel op te doen, voor wat extra smaak.

Stap 2:
Pak een ovenschaal en smeer dit in met een heel klein beetje bakboter. Gooi het gehakt hierin, als onderste laag. Daarboven gaat de zoete aardappel, smeer dit mooi uit zodat je geen bobbeltjes meer ziet. De derde laag is de geraspte kaas. Wees hier niet zuinig mee, want dit is een heerlijk ingrediënt van de maaltijd. Zet alles in de oven en laat het ongeveer 25 minuten op 200 graden staan. Het is hierbij belangrijk om de bovenkant in de gaten te houden. Het gerecht is namelijk goed als de kaasrand lekker hard is geworden, en lichtelijk bruin. Het moet gewoon niet zwart worden, dan weet je dat het er te lang in heeft gestaan.

Stap 3:
Ondertussen kan je nu verder met de salade. Ik heb gekozen om hier een hele simpele salade bij te doen, maar dat kan je natuurlijk helemaal zelf beslissen. Gooi de salade in een bakje en snij de tomaat en komkommer. Gooi deze er vervolgens bij. Ook lekker is om hier wat olijfjes bij te doen. Vervolgens doe je er een saladedressing overheen, en je salade is klaar.

DSCN1144Stap 4:
Als de kaas op het gerecht een beetje bruin geworden is, en de onderkant is goed aan het pruttelen, dan is je gerecht klaar. Leg een schepje tzazikisaus op je bord. Dit is echt heerlijk om erbij te doen. Zo heb je het zoet van de aardappel en de frisse smaak van de tzaziki.

DSCN1143

En dat was hem alweer! Zoals je ziet een ontzettend makkelijk gerecht, maar echt ‘o, zo lekker’! Ik krijg nu alweer helemaal honger als ik erover schrijf. Ik ben benieuwd, wie zou dit recept wel eens willen uitproberen?

Eet smakelijk!

One thought on “Studentenhap: Zoete aardappel met tzaziki

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s