Spinazie / tomaat pasta met visfilet

Pasta vind ik een heerlijk gerecht wat je in no time op tafel hebt gezet. De basis is vrijwel altijd hetzelfde: pasta, groenten en wat saus. Maar je kunt eindeloos variëren. Iets wat ik dan ook graag doe. Deze week heb ik een gerecht gemaakt wat ik nog nooit eerder had gemaakt. Een klein uitprobeerseltje, wat zeer goed is bevallen.

DSCN2062

Ingredienten:
– Zongedroogde tomaatjes
– Pijnboompitten
– Teentje knoflook
– Boursin
– Cayennepeper
– Pasta (ik heb echte Pappardelle gebruikt uit Bologna, maar je kunt van alles nemen)
– Verse bladspinazie
– Visfilet
– Rode ui

Stap 1:
Snijd de ui, knoflook en zongedroogde tomaatjes in stukjes. Pak twee pannen (braad- en wokpan). Schenk hier olie in en verdeel de teentjes knoflook over de pannen. Laat het een beetje sudderen. In de braadpan doe je de visfiletjes, en in de wokpan de pijnboompitjes. Laat dit eventjes garen.

Stap 2:
Zet een pan op met heet water en wacht tot het kookt. Doe dan de pasta in de pan. Voor een persoon doe je ongeveer twee nestjes pappardelle (of tagliatella). Laat het ongeveer 10 minuten gaarkoken, proef dan even of het gaar is. Dit is als je het makkelijk door kunt kauwen.

Stap 3:
Als de pijnboompitjes een klein beetje bruin worden, doe dan de ui in de wokpan erbij. Laat dit even fruiten en voeg vervolgens de zongedroogde tomaatjes toe. Laat ook dit weer eventjes warm worden en dan is het tijd voor de Boursin. Laat dit smelten in de pan, tot het een zachte brei wordt en je alles goed door elkaar kan mengen. De vis in de braadpan moet je een aantal keer omdraaien. Zet het vuur niet te hoog, want vis is snel gaar.

Stap 4:
Als de vis zacht, warm is en wit ziet, is deze klaar. Zet het vuur alvast uit. De pasta kan je afgieten als deze warm is en als de saus goed door elkaar gemengd en warm is, dan is ook deze klaar. Doe er wat cayennepeper door voor de smaak en meng het nog even goed. Doe de saus alvast in een aparte pan of bakje. Gooi voor een persoon twee, of drie grote handen met spinazie in de wokpan. Bak dit even door, maar blijf er vooral bij staan, want spinazie krimpt heel erg snel. Als dit een beetje in elkaar is gekrompen, is het klaar. Roer dit uiteindelijk door de saus, of stel het mooi naast je pasta op. Je gerecht is klaar!
DSCN2081

Een smaakvolle pasta. De smaken combineren naar mijn mening erg goed met elkaar. En gegarandeerd dat je na deze maaltijd wel even vol zit.

Eet smakelijk 🙂

Advertisements

9 thoughts on “Spinazie / tomaat pasta met visfilet

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s