Hoge hakken politiek

louboutinHet bestaat al sinds de oermensen het besef hadden dat ze om te leven, moesten overleven. ‘Het recht van de sterkste’. Zonder pardon werden de zwakkere aan de kant geschoven, of uit de samenleving verbannen, als ze niet mee konden met de rest. Zonder traan, zonder geweten, werd er maar doorgeleefd en men hield zich bezig met sterker worden, of met een goede partner uitkiezen die het voor je opnam.

Tegenwoordig gaat dat er iets anders aan toe. Wij vinden het niet zo leuk als onze partners ontslagen worden en ook de zwakkere mogen blijven leven. En door ons drukke leven is continu bezig zijn met sterker worden, eigenlijk niet mogelijk. Naast het opgeleid worden, gerechten uitzoeken, eten kopen, eten koken, naar voetbaltrainingen gaan, verjaardagskaarten schrijven, aanmelden voor nevenactiviteiten en rondreizen, willen we ook nog wel een beetje me-time. Tamelijk druk leventje.
Gelukkig zijn er in de jaren 1600 hakken ontstaan, die benadrukten dat iemand van adel was. Hoe hoger de hak, hoe belangrijker je was. De vrouwen hebben (wie had dit ook beter kunnen doen) dit stokje graag overgenomen. Je krijgt misschien niet meteen een adelijke titel, maar je kunt wel verdomme goed faken alsof je dit bent. Met de juiste passen en blik lijken sommige zo van het Koninglijk huis te stappen. Als je weet hoe je er op moet lopen tenminste. Ik noem dit graag ‘de hoge hakken politiek’. Natuurlijk zijn boeken goed om te lezen enzo, maar een net zo belangrijke les is: leer op hakken lopen. En dan zijn pumps de beste vorm.

Een verslaving alleen is niet de juiste bestempeling. Dames, wij hebben hier een machtig wapen in handen. Door de juiste hoogte van de hak en draaiing van de voeten zijn al menig handtekeningen onder contracten gezet. Ze kunnen beeldschoon zijn, medogenloos en op en top vrouwelijk. De volgende keer dat je een paar schoen koopt, denk dan niet alleen aan de prijs of de hoogte. Zie ze als hulpmiddel om obstakels in je leven te vergemakkelijken en je carriere een boost te geven. En zie dit dan weer als een ontzettend goed excuus om je verslaving te kunnen onderhouden.

Your welcome ladies 😉

Advertisements

14 thoughts on “Hoge hakken politiek

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s