Kip sesam salade

Met dit warme weer vind ik het niet lekker om heel zwaar te eten. Ik grijp dan eerder naar een lekkere frisse salade, met een lekker bijgerecht ernaast. Voor vandaag heb ik daarom ook een lekkere, lichte kip sesam salade. Lees verder voor het recept.
Kip sesam salade1De ingrediënten voor 3/4 personen:
– Olijfolie (scheutje)
– Azijn (halve eetlepel)
– Kipfilet reepjes (400 gram)
– Suiker (1 eetlepel)
– Tauge (120 gram)
– Sambal (1 theelepel)
– 1 bos bosuitjes (1 bosje)
– 1 komkommer
– Sesamzaad (6 eetlepels)
– Ketjap (2 eetlepel)
– Zeezout

Benodigdheden:
– Grilplaat of bakplaat
– (Japanse) vijnzel


Kip sesam salade6

Stap 1:
Snijd de komkommer in plakjes, en snij deze weer door de helft. Strooi er wat zeezout op en laat dit ongeveer 20 minuten in de komkommer trekken. Je kunt dit even laten intrekken als je met de andere ingrediënten verder gaat. Bak of gril de kipreepjes in een klein pannetje. Laat ze een beetje warme en bruin worden.
Kip sesam salade5

Stap 2:
Doe het sesamzaad in een bakpan en laat dit (zonder olie of boter) bakken. Als ze bruin beginnen te worden zijn ze goed. Snijd ondertussen de bosuitjes en leg dit samen met de tauge alvast op een bordje.

Kip sesam salade4Stap 3:
Als het sesamzaad wat bruin is geworden, doe het dan in een vijzel. Stamp de sesamzaadjes fijn, tot je kleine kruimeltjes hebt.

Kip sesam salade3Stap 4:
Leg ondertussen, als de kippetjes wat bruiner zijn, deze ook bij de tauge en bosuitjes. Ook de komkommer is ongeveer wel klaar nu. Was het zout hier vanaf en dep ze droog met een keukenpapiertje. Ze zijn nu veel zouter van smaak, heerlijk bij dit gerecht. Leg het bij de rest op het bordje.
Stap 5:
Doe de suiker, azijn, sambal, ketjap en de helft van het sesamzaad in een bakje. Doe hier 60 ml bij en mix het goed door elkaar. Doe dit papje in een pannetje en zet het op het vuur. Laat het ongeveer vijf minuten borrelen, tot het wat dikker begint te worden. Wordt het te dik? Doe er dan wat extra water bij.

Stap 6:
Na vijf minuten is je sausje klaar en kun je het over je salade op het bord sprenkelen.
Op het eind doe je de andere helft van de sesamzaadjes er nog boven op. Et voila! Een heerlijke frisse salade kun je nu op tafel zetten. Heel lekker als bijgerecht bij een kopje soep of wat brood. Eet smakelijk 🙂
Kip sesam salade2

Kip sesam salade1

Advertisements

10 thoughts on “Kip sesam salade

  1. Ooooehlalala, dit ziet er zo heerlijk uit. En inderdaad ideaal voor de lente/zomer! Deze ga ik zeker een keer maken en ik laat je weten wat ik er van vond! Fijne zaterdag en liefs Svenja.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s