Zoete aardappel stamppot met schol

Als visliefhebber probeer ik zo’n twee a drie keer per week vis te eten. Niet alleen omdat het erg lekker is, maar omdat het ook veel gezonde oliën en vetten bevat. Deze week daarom ook een scholletje, gecombineerd met een zoet aardappelgerecht wat ik heb gezien bij Foodgloss. Alleen in plaats van de mango die er bij haar door heen gaat, heb ik pijnboompitjes toegevoegd.

Zoete aardappel witvis

 

Ingrediënten voor twee personen: 

– Schol (witte vis)
– Fetakaas
– Zoete aardappel (ongeveer 3 stuks)
– Pijnboompitjes
– Rucolasla
– Zongedroogde tomaatjes
– Olijfolie
– Scheutje melk

Benodigdheden:
– Stamppot stamper

Stap 1:
Schil de zoete aardappel en was deze met koud water. Zet ze op het vuur en kook ze gaar. Ondertussen snijd je de zongedroogde tomaatjes en zet je de pijnboompitjes op het vuur. Deze laat je een klein beetje bruin worden.

Stap 2:
Doe een klein beetje olie in de pan en laat de scholvis warm worden. Vis valt heel snel uit elkaar. Zoals je op de foto ziet is de buitenkant van mijn schol ook niet heel gebleven, dit is verder niet erg voor de smaak. Als de schol warm is aan beide kanten, is het gaar.

Stap 3:
Als de zoete aardappel zacht is geworden (wanneer je er met een vork doorheen kan prikken), is het klaar. Pak de stamper en stamp de aardappel tot de structuur van stamppot. Doe hier een klein scheutje melk doorheen en meng het goed door elkaar.

Stap 4:
Meng de pijnboompitjes en zongedroogde tomaatjes door de aardappelpuree. Schep dit op het bord en leg hier fetakaas overheen. Ernaast leg je de rucolasla (wat je er ook doorheen kan mengen) en de schol. En klaar is het gerecht. Eet smakelijk!

Zoete aardappel witvis

Advertisements

11 thoughts on “Zoete aardappel stamppot met schol

  1. Lekker! Je vorige zoete aardappel gerechtje met tzatziki dat je had gepost had ik zelf ook uitgeprobeerd. Die was ook heerlijk.

  2. Ohh jumm dit lijkt me heerlijk! En slim om de mango door de pijnboompitjes te vervangen 🙂 Ben zelf niet zo van de combinatie van zoet met hartig, dus ik had zelf ook de mango vervangen!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s