It’s an eyebrow thing

Wenkbrauwen zijn zo ongeveer het belangrijkste onderdeel in je gezicht. Ze bepalen de structuur en je kunt je gezicht een totaal andere vorm en uitstraling geven als je je wenkbrauwen veranderd. Het juiste model hiervoor vinden is dan ook een hele klus. Ik epileer mijn wenkbrauwen altijd zelf en verf ze sinds kort ook zelf. Maar toch vond ik dat mijn wenkbrauwen niet altijd helemaal ‘perfect’ waren. Alleen was het eng om zelf er een andere vorm in te epileren. Als je dit fout doet kunnen de haartjes verkeerd groeien en wordt het geheel vormloos. Ik besloot dit bij een specialist te doen.

DSCN3295Zo zagen mijn wenkbrauwen er voor de behandeling uit. Ik heb ze bijna twee maanden niet ge-epileerd. Wat was dat moeilijk zeg! Ik kan echt totaal niet tegen al die kleine haartjes die overal zitten, maar het was belangrijk om met volle wenkbrauwen naar de specialist te gaan. Dan maar even voor schut lopen.

DSCN2140DSCN2149DSCN2153Tijd om te verven! Ik heb dit gedaan met een pakketje van Bransus, wat je in vrijwel iedere drogisterij kunt kopen voor ongeveer zes euro. Maak je wenkbrauwen van te voren even goed schoon met lotion. Vervolgens doe je een klein toefje verf op een schoteltje en doet daar twee druppels peroxide op. Dit meng je even goed door elkaar met een wattenstaafje en dan breng je het met dat wattenstaafje aan op je wenkbrauwen. Probeer hierbij zo min mogelijk huid te raken, anders blijft er verf achter op je huid wat je nog even blijft zien.

DSCN3306En dan ziet het er zo uit. De kleur is een slag donkerder. Je haalt de verf er gewoon af met een watje en daarna maak je het nog eens extra schoon met wat lotion (deze lotion zit niet in het verfpakketje). Ongeveer de twee uur nadat je het hebt geverfd wordt het nog iets donkerder, houd hier rekening mee. Tijd voor het epileren!

Ik ben naar een specialist gegaan die te werk ging met een touwtje. Deze drukt ze tegen je huid aan en ritst zo in een keer een lijn haartjes eruit. Ik schrok er ontzettend van, want ik was niet voorbereid op wat ging komen. Uiteindelijk viel de pijn wel mee en was ik er aan gewend.

DSCN3318DSCN3313Het resultaat. Mijn eyeliner is overigens helemaal uitgelopen, omdat ik flink zat te tranen onder de behandeling. Mijn wenkbrauwen zijn bijgetekend met bruine oogschaduw en een klein beetje langer gemaakt.

DSCN3320Door de combinatie van de verf en het bijkleuren zijn ze nu prominent aanwezig. Ik ben heel erg blij met de structuur die er nu in aan is gebracht. Waar ik eerst een raar haakje had bij de bovenkant van mijn linker wenkbrauw, is er nu een mooie ronde vorm aangebracht. Fijn!

DSCN3346Dit is de foto die maandag bij mijn FOTD-look online kwam. Hier zie je goed dat de verf op mijn huid er af is en mijn wenkbrauwen nu de juiste kleur hebben. Ik ben ontzettend blij met mijn behandeling en laat het denk ik voortaan bij de specialist doen.

De behandeling heb ik door Najet’s Hairstudio laten doen in Tilburg. Dit kostte 11 euro.

Advertisements

14 thoughts on “It’s an eyebrow thing

  1. Ziet er goed uit! Ik epileer mijn wenkbrauwen zelf. Voorheen deed de schoonheids specialiste dat maar die centjes zijn er simpelweg niet.

    Verven heb ik nog nooit gedaan.

    Liefs Janie!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s