Waarom vrouwen samen naar de wc gaan

toiletbezoek

Vrouwen en hun gezamenlijke wc-bezoek. Het is voor mannen vaak wat onbegrijpelijk. Voor het gemak hieronder een korte schets van het waarom:

Het begint bij het opstaan van een tafel in een vol restaurant ofwel een tafel waar meerdere personen aan plaatsvinden. Vrouwen zijn dol op aandacht, maar niet op het moment wanneer hun rokje omhoog gekropen is na een lange zit en iedereen dit kan zien. Om het moment waarop alle ogen zich op een persoon richten wanneer deze opstaat te verminderen naar 50% kans, wordt er een vriendin mee naar het toilet genomen. Ofwel omdat de flow in gang is gezet van het opstaan van een tafel wanneer er gesprekken gevoerd worden en het vervelend is om deze te onderbreken. Het kan ook zijn dat er een gesprek gevoerd moet worden wat niet aan de betreffende tafel kan. Een toiletbezoek is uitstekend voor een intiem gesprek of een korte heads up van de stand van zaken. Het controleren of de outfit nog naar behoren zit of dat er niet inmiddels al een knot gemaakt kan worden, wordt wederom overlegd en niet alleen besloten. Een gesprekspartner die je kent in plaats van een random chick in de toilet is daarbij fijn. Een toiletbezoek is tevens een onderbreking van datgene wat je op dat moment aan het doen bent en daarom vervelend als dit meerdere keren achter elkaar gebeurt in een goed gesprek. Samen naar de wc gaan is een onderbreking minder en geheel besloten vanuit een sociaal oogpunt. Waar vrouwen het toilet ook gebruiken om de looks te bekijken, word je veelal geconfronteerd met een ellenlange rij. Hier in je eentje aansluiten is niets aan. En waar er vrouwen in een kleine ruimte bezig met zijn met een handeling dat ofwel met hygiëne of met looks te maken heeft, is er plaats voor complimentjes of voor een strijd van blikken. En de strijd van blikken win je sneller met vier ogen. Voor alle andere keren die buiten het bovengenoemde vallen wordt er teruggevallen op de gewoonte die al is doorgegeven vanuit onze overgrootmoeders. Een sterk gen dat niet dreigt uit te sterven en gevoed wordt met iedere generatie vrouwen die volgt. Overigens neemt dit feit af wanneer er een bepaalde leeftijd wordt bereikt. Dan is het niet meer nodig om elkaars back te hebben, behalve wanneer het handig is om een poepluier te helpen verschonen of gewoon alleen voor een leuk gesprek. En bij een nog oudere leeftijd wordt er alleen gedacht om een jonger iemand mee te nemen, dienend als steunpilaar. Feitelijk gezien zullen vrouwen altijd met z’n tweeën naar de toilet blijven gaan, maar vanuit verschillende standpunten.

Mochten er juist nog meer vragen hierdoor zijn ontstaan. Excuus.

Advertisements

18 thoughts on “Waarom vrouwen samen naar de wc gaan

 1. Hahahaha…. leuk dat je dit art. hebt geplaatsd en zo interessant 😉
  Maar soms word ik niet goed van al dat gekakel bij de wastafels want ze staan er zodanig voor om hun make-up bij te werken dat jij dan niet je handen kunt wassen.
  Dus ben ik blij dat ik anti bateriele handzeep bij me heb en mijn handtas open met een tissue in mijn handen voordat ik ze schoonmaak.

 2. hahaha wat een leuk artikel zeg! Dat plaatje er ook boven! Ik denk dat mannen vooral denken dat wij gewoon graag nog even in de spiegel kijken, al is dat stiekem ook zo hihi

  xxx

 3. Weer prachtig beschreven Felicia, en helaas herkenbaar. Ik vind het toch ook een stuk gezelliger om met vriendinnen naar de wc te gaan haha (klinkt zo fout). Het maakt het wachten in de lange rij een stuk gezelliger haha;)

 4. Haha, ik vind het geen probleem om alleen te gaan. Maar samen naar een wc gaan is toch veel gezelliger. Mannen hoeven ook bijna nooit in de rij te staan en ze hoeven geen make up bij te werken, dus dat stukje gaan ze nooit begrijpen.

 5. Leuk artikel, eerlijk gezegd ben ik nog nooit met iemand samen naar de wc gegaan hahaha! Wie weet komt dat nog.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s