How to: handig opmaken in de auto

Je kent het wel: losse mascara’s in je tas, oogschaduws onder de stoel in je auto, een mascara van waar de dop van ontbreekt en te weinig tijd om het allemaal op te ruimen. Een drukke (zaken)vrouw maakt zeker wel een paar dagen per week mee dat ze zich even snel in de trein of auto om moet kleden, of even bij moet poederen. Na een aantal keer spullen vergeten en in moeilijke posities je opmaken vind je hier wel een handigheid in, maar voor de beginnende in-auto-verkleden-en-opmakers, hier een aantal tips!
Bag it up! 
Om alles snel bij de hand te hebben is er 1 magisch middel wat je nodig hebt. Een make-up tasje! Vaak sluipt de gewoonte er al snel in om een lipstick in de ene tas te hebben en je foundation in je andere, maar probeer alles bij elkaar te houden door ze hierin te bewaren. Bewaar het op een plek waar het niet snel in de weg ligt en je het ook niet kunt vergeten. Fijne plekken hiervoor: dashboardkastje – onder je stoel – in het opbergvakje bij de versnelling of bij alle reserveonderdelen in de achterbak.

Alleen het hoognodige
Waar je thuis al snel een uitpuilende tas hebt met allerlei soorten poeder, foundation en je eerste mascara die je om nostalgie bewaard, in je auto werkt less is more. Neem alleen tasje mee met de basics, mascara – browkit – poeder – blush en lipstick. Zo bolt het ook niet meteen op en kan je dashboardkastje zonder geweld dicht. Of bewaar een special bag ergens achterin. Heb je extra’s nodig? – oogschaduw – oogschaduw basis – lip gloss, highlighter etc. dan kan je je natural look al snel naar een avondlook toveren.

Opruimen maar! 
Om een fijne omkleedplek te creëren in je auto is het fijn om het geordend te hebben. Spulletjes die blijven liggen omdat je veel aan het rijden bent? Meteen opruimen. Of maak er een gewoonte van om ieder weekend even een quick-clean-up te doen. Zo heb je in ieder geval wat meer ruimte om je op te maken en om te kleden, ook al gaat dit vaak niet zo flexibel als gehoopt in een auto.

Maken jullie je vaak op in een auto?

Advertisements

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s