De schrijfster

Het meisje pakte een grote pan en zette deze op het aanrecht. Een grote lepel verscheen en werd smetteloos naast de pan gelegd. ‘Zo’, dacht ze. ‘En dan nu de ingrediënten’.

50% Nederlands en 50% Portugees. Een grote dosis nieuwsgierigheid ging erin, net iets meer dan er op het recept stond geschreven. Het belangrijkste ingrediënt, zo vond het meisje. Daarna volgde een zakje doorzettingsvermogen met een grote dosis zelfspot, om het lekker luchtig te houden en rimpels tegen te gaan.

Wat kruiden erin en een hete peper, wat later veranderde in temperament. De naïviteit werd bijgestaan door goedgelovigheid, maar haar ouders zouden haar wel wat behoudender maken, door verhalen van het leven te vertellen.

Een creatief brein wat gehoord wil worden, zo dacht het meisje, dat zich niet teveel aan de regels wil houden. ‘Zo maak ik ook nog eens leuke dingen mee, als ze mij mee op pad neemt.. En onderweg meer foute wegen begaat dan de goede, doordat het gevoel het altijd wint van het verstand. Dat komt ergens in haar leven wel gelijk te staan’.

Daarna verdwenen er een lipstick, pumps, een hoed, een gitaar, pen en papier, een microfoon, fototoestel, een boek en dansschoenen in, wat meteen vastklampte aan een groot hart van chocolade wat daarna volgde. Dit zouden haar drijfveren worden.

Ze zette het vuur wat harder en liep naar de bank toe, waar ze zich nestelde met een goed boek. Over een uurtje zou ze nog eens gaan kijken bij het gepruttel in de pan, maar ze geloofde het voor nu wel. Na een half uur werd het meisje al gewekt door het overlopende water op het fornuis.

Eerder dan verwacht, het was al klaar…

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s